Jeugdkeeper.nl Keepersdag 23 oktober 2015

Vrijdag 23 oktober vond in het Sportpark Oostpolder voor de tweede keer landelijke Keepersdag plaats. De keepersdag werd georganiseerd door Jeugdkeeper.nl. Meer dan honderd keepers uit het hele land namen aan de activiteiten deel.

Zij kregen de hele dag training van professionele keeperstrainers en keepers die uitkomen in de jeugd voor diverse betaald voetbal organisaties. Van  Vlissingen tot Hoorn en van Katwijk tot Utrecht waren keepers  in alle leeftijdsgroepen neergestreken op het complex van de v.v. Drechtstreek.

Jeugdkeeper.nl Keepersdag 2015

Dit jaar waren ook de dames goed vertegenwoordigd. Vooral voor hen was het leuk dat ADO Den Haag goalie en Europees kampioen <19 Jennifer Vreugdenhil ook een van de trainers was.

 
Om 10:00 uur werd de dag geopend en werd het programma uitgelegd door de mensen van KeepersNederland voor de tribune op het hoofdveld. Hoofdtrainers Maikel Korebrits (Brabant United) en Alex van Roessel (Willem II en Oranje vrouwen O19) namen alle keepers op het hoofdveld mee voor een goede warming up en daarna werden de keepers in groepen gesplitst. Tot de middag werd getraind op bekende keepersproblemen die in stappen van drie werden uitgelicht.

Rond het middaguur stond de demonstratie op het programma. De Jeugdkeepers van Willem II, Brabant United en NAC lieten hier hun kunnen zien aan de volgepakte tribune. Na de lunch gingen de groepen weer aan de slag met twee andere keepersproblemen en het altijd competitieve latje trap van verschillende afstanden. Rond 15:15 werden alle deelnemers weer op de tribune verzameld en kregen alle keepers een certificaat van deelname, een goodiebag en natuurlijk de bal waarmee de gehele dag getraind is.

 

Dat de dag ook buiten Papendrecht aanzien begint te krijgen  is te merken aan de scouts van diverse profclubs die ook dit jaar weer akte de préséance gaven. Enkele keepers hebben zelfs een uitnodiging ontvangen voor een trainingsstage. Het was zeer geslaagde dag waarmee  Drechtstreek weer een goed visitekaartje heeft afgegeven.

Jeugdkeeper.nl Keepersdag 2015

 

 

© 2013 - 2024 Jeugdkeeper.nl | sitemap | rss